00000

Fläskkött passar extra bra att grilla. Bacon och katrinplommon ger mustighet åt spetten.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g fläskfilé, putsad
1 påse smoked honey-marinad, (75 g, Santa Maria)
800 g färskpotatis
2 dl äppelmos, lättsockrat
2 msk pepparrot, finriven
1 paket bacon, (140 g)
16 katrinplommon, kärnfria
150 g sallad, blandad

Tillbehör:

riven pepparrot

30 minuter

Filéspett med katrinplommon och pepparrotskryddat äppelmos – gör så här:

 

  1. Sätt ugnen på 250°.  Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och lägg dem i hälften av marinaden.
  2. Skrubba potatisen. Halvera den eventuellt och blanda med resten av marinaden i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Blanda äppelmos och riven pepparrot.
  4. Halvera baconskivorna och linda dem runt katrinplommonen. Varva 2 bitar kött och 2 baconrullar på 8 små grillspett av trä. Grilla på grill eller i grillpanna ca 2 min på varje sida.
  5. Blanda potatisen med salladen. Servera med de nygrillade spetten, pepparrotsmoset och gärna extra pepparrot.