Filé med kryddkrasse

En snabblagad och god rätt med fläskfilé. Vermouth passar utmärkt till fläskkött och kryddkrassen blir vacker och smakar lite pepprigt. Servera med klyftpotatis eller kokt och någon grönsak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör
  • 0,5 tärningar köttbuljong
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl vermouth
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 kryddkrasse - ask

Gör så här

  1. Putsa fläskfilen fri från senor. Skär den i cm tjocka skivor. Salta och peppra köttet på båda sidorna.

  2. Bryn köttet på båda sidorna smör i het stekpanna. Smula över köttbuljongtärningen, häll på vatten, vermouth och låt koka någon minut. Häll i grädden och koka sakta ca 4-5 minuter.

  3. Klipp över krassen och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!