Fikonsallad med rödkål

Fikonsallad med rödkål passar bra till baconlindad kalkonfilé.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 g rödkål
  • 2 tsk champagnevinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 6 fikon
  • 75 g västerbottensost
  • 150 g salladsmix
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla rödkålen. Krama in vinäger och salt i rödkålen. Skär fikonen i tjocka skivor. Smula osten grovt.

  2. Lägg upp salladen på ett fat. Vänd ner rödkålen. Fördela fikon och ost ovanpå. Ringla över olja.

    Foto: Ulrika Pousette

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!