Fikonmarmelad

Fikonmarmelad görs av överblivna färska fikon.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8 fikon - färska
  • 0,5 dl portvin - rött
  • 2 stjärnanis
  • 1 lagerblad
  • 2 dl rårössocker - eller strösocker

Gör så här

  1. Klipp bort stjälkarna och skär fikonen i bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll på portvin. Tillsätt stjärnanis och lagerblad. Koka upp och sjud ca 5 min.

  2. Tillsätt sockret och rör om. Koka upp och sjud 5-10 min tills marmeladen börjar bli fast i konsistensen. Tänk på att den tjocknar när den kallnar också.

  3. Ta bort stjärnanisen, annars kan marmeladen bli besk om den får ligga för länge. Häll marmeladen i väl rengjorda burkar och sätt på lock. Låt kallna. Förvara marmeladen i kyl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!