Fikonmarmelad med vanilj

Syndigt god fikonmarmelad som förför dina smaklökar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 12 fikon
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 citron - rivet skal + pressad saft
  • 0,5 msk fruktpektinpulver - (Certo)
  • 4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Skölj fikonen och skär bort stjälken och blomfästet. Skär fikonen i små bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt vatten, citronskal och citronsaft. Låt allt koka med lock ca 10 minuter.

  2. Blanda fruktpektinet med 3 msk socker och rör ner i kastrullen. Låt det koka 1 minut.

  3. Tillsätt resten av sockret och låt det koka ca 5 minuter utan lock. Rör i vaniljsockret. Häll upp i rena burkar och sätt på lock. Förvara i kylskåp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!