Fikonkyckling

Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 3 salladslökar
  • 300 g champinjoner
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 6 fikon - torkade
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär salladslöken i skivor på snedden. Skölj och skär champinjonerna champinjonerna i mindre bitar. Fräs salladslök och champinjoner i hälften av smöret i några minuter. Ansa och skär fikonen i mindre bitar. Tillsätt fikon och smaka av med salt och peppar.

  2. Smält resterande smör i enugnssäker form. Lägg kycklingbrösten i formen och fördela fyllningen i de naturliga fickorna låt också lite fyllning ligga ovanpå. Stek i ugnen ca 30 min tills innertemperaturen är 68°. Skiva kycklingbrösten och lägg upp på tallrik.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!