Fikonkompott med apelsin

En söt och syrlig kompott med knapriga valnötter är perfekt till dessertosten eller att klicka på glassen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 7 fikon
  • 0,5 apelsin
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk valnötter - grovhackade

Gör så här

  1. Skölj och skär bort skaften och blomfästet. Skär fikonen i bitar och lägg i en vid kastrull. Skala apelsinen med potatisskalare. Skär skalet i tunna strimlor. Pressa ur saften.

  2. Rör i apelsinskal och apelsinsaft samt socker i kastrullen. Låt allt koka utan lock ca 10 minuter så att en del av vätskan kokar bort. Rör i valnötter och låt det kallna. Servera till dessertost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!