Fikonglass

00000

Recept på fikonglass. Till fikonglassen passar det även bra att riva över mörk choklad, gärna raw choklad eller kakaonibs.

För 6 personer:

Ingredienser

8 fikon, mogna
2 bananer
2 msk honung, flytande eller agavesirap
3 dl kokosgrädde
0,5 tsk vaniljpulver, eller 1 tsk vanilsocker

Tillbehör:

färska fikon
körsbär
honung, flytande

15 minuter + tid att frysa

Fikonglass – gör så här:

  1. Skär av kvisten på fikonen. Skala fikon och bananer och skär i bitar. Mixa frukterna i en mixer. Tillsätt honung, kokosgrädde och vanilj. 
  2. Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) tills den är fast. Ät glassen genast eller ställ den i frysen 1/2–1 timme.
  3. Servera med fikon, körsbär och flytande honung. 

 

Fler recept med: Efterrätt och dessert