Fikon- och valnötsmarmelad med glöggsmak

Fikon- och valnötsmarmelad med glöggsmak är en kryddig marmelad av torkade fikon, som passar extra fint till lagrad cheddar eller blåmögelost. Fikonen mjukas upp i glöggen och får god smak när de får stå och dra.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 10 fikon - torkade
  • 2 dl glögg - vit
  • 50 g valnötter - rostade
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Skär av de små hårda skaften på fikonen. Skär fikonen i små bitar. Blanda fikonbitarna med glögg och låt stå till nästa dag. Rosta nötterna i en torr stekpanna.

  2. Lägg fikonen med glöggen i en liten kastrull och tillsätt socker och pressad citron. Sjud marmeladen under lock 5–10 min. Krossa nötterna lätt och blanda ner dem. Häll upp marmeladen i en burk och låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!