Cupcakes med häxhatt – gör så här:
- Skär bort ca 1/3 av strutens topp med en liten kniv. Jämna till kanten med kniven så att struten kan stå rakt upp och ner.
- Värm chokladen och bred den i ett jämnt tunt lager runt struten. Strö på strössel. Ställ strutarna på galler för att torka. Bred choklad på kexen. Lägg dem på ett bakplåtspapper för att torka och stelna. Doppa strutbottnarna lätt i chokladen. Sätt dem över chokladkexen så att det liknar en hatt.
- Färga frostingen grön. Det kan skilja sig i mängd beroende på färgens märke eller typ, så prova dig fram till rätt nyans. Fyll en spritspåse med stjärntyll. Spritsa fyllningen på
muffinsen. - Kavla ut den orange marsipanen tunt. Skär ut tio band, ca 1 cm breda och 14 cm långa. Kavla ut den gröna marsipanen tunt och skär i 3 mm breda längder och därefter i 1 cm långa strimlor. Lägg ihop fyra små strimlor till ett spänne som monteras mitt på de orange banden.
- Fäst banden kring botten av struten för att dölja skarven och tryck till på baksidan så att det sitter fast.
- Sätt fast hatten på frostingen, och nu är muffinsen klara att serveras!
Häxhattarna blir en given snackis till Halloweenfikat.
Frosting
10 min + tid i kyl. Limeskalet behövs för att friska upp smaken på smörkrämen. Till 10 muffins:
- 2 tsk rivet limeskal
- 200 g smör, rumsvarmt
- 5 dl florsocker (300 g)
- 300 g naturell färskost
- 2–3 tsk grön hushållsfärg
Gör så här: Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Låt stå i kylen ca 1 timme.
Chokladmuffins
15 min + 15 min i ugn. Vaniljkvargen gör muffinsen saftiga. Till 10 muffins:
- 125 g smör, rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 1 dl kvarg med vaniljsmak
- 1/2 msk rapsolja
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl special
- 1/2 dl kakao
- 1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker krämigt med elvisp. Vispa i kvarg, olja och ett ägg i taget.
- Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i smörkrämen, rör till en jämn smet.
- Fördela smeten i tio muffinsformar av papper, ställda i en muffinsplåt, till hälften i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Prova om muffinsen är torra med en provsticka. Låt dem kallna på galler.
Av: Petra Pettersson Foto: Ulrika Pousette