Fetaostköttbullar

Stora fyllda köttbullar som du kan steka helt färdiga i stekpanna eller bryna snabbt och steka färdiga i ugn. Salladen med tomater och vattenmelon är fräsch till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl persilja - finhackad
  • 150 g fetaost
  • 1 msk rapsolja

Melonsallad

  • 500 g vattenmelon
  • 250 g tomater
  • 150 g mâchesallad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger

Tillbehör

  • 40 g bröd - /person

Gör så här

  1. Blanda köttfärsen med salt, peppar, pressad vitlök och persilja. Skär fetaosten i 12 tärningar.

  2. Dela färsen i 12 jämnstora bullar. Platta ut en boll i taget i handflatan och lägg en fetaosttärning i mitten. Forma färsen runt om så att osten göms i mitten. Gör samma sak med alla bollar.

  3. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttbullarna ca 3 min så de får färg runt om. Lägg över dem i en ugnssäker form och stek dem färdigt mitt i ugnen, ca 10 min.

  4. Sallad: Skala och kärna ur melonen. Skär melon och tomat i bitar och blanda med sallad, salt, peppar, olja och vinäger. Servera köttbullarna varma med salladen och bröd till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!