Fetaost-röra med paprika och chili

Fetaost-röra med paprika och chili. Färsk paprika grillas i ugnen tills den blir brun. Lägg den i en plastpåse en liten stund innan den skalas och kärnas ur. Eller använd grillad paprika på burk.

Ingredienser

  • 300 g fetaost
  • 60 g paprika - grillad
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl mjölk

Gör så här

  1. Torka paprikan väl. Kärna ur chilin. Mixa paprika, chili och olja i en matberedare tills det blir en tjock röra.

  2. Smula fetan och blanda med mjölken. Blanda ner den i paprikaröran och mixa med mixerstav. Förvara röran i kylen ca 1 timme före servering.

  3. Serveras som dipp, på rostat bröd eller som tillbehör till nötkött och kyckling.

Recept av Maro Papadopoulou

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!