Fattiga riddare med sesamfrön, blåbärsylt, granatäpple och lönnsirap

Fattiga riddare med sesamfrön, blåbärsylt, granatäpple och lönnsirap servera till brunch, lunch eller som efterrätt! Det går bra att ta reda på bröd som är ett par dagar gammalt och ge det lite extra liv med en enkel pannkakssmet. Passar även bra att servera tillsammans med vaniljglass och jordgubbar eller sylt.
Elisabeth Johansson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 8 skivor bröd - surdegsbröd, brioche eller formfranska
  • 2 dl sesamfrön
  • 2 msk smör

Tillbehör

  • 1 dl blåbärssylt
  • 0,5 granatäpple
  • 2 dl bär - blandade, t ex hallon och blåbär
  • 2 dl grädde - vispad eller vaniljkvarg
  • 4 msk lönnsirap

Gör så här

  1. Vispa upp äggen med hälften av mjölken. Vispa i mjölet och tillsätt resten av mjölken. Låt smeten stå och svälla ca 10 min.

  2. Doppa brödskivorna, en och en, i pannkaksmeten och vänd på ena sidan i sesamfrön. Stek dem gyllenbruna på båda sidorna i smör, börja med sesamfrösidan.

  3. Servera med blåbärssylt, granatäppelkärnor, bär, lättvispad grädde eller vaniljkvarg och lönnsirap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!