Fattiga riddare med brie, fikon, valnötter och vispad honung

Recept på fattiga riddare med brie, fikon, valnötter och vispad honung. Lyxiga riddare är ett mer ­passande namn på de stekta bröden med supergoda tillbehör.

20 minuter

 

  1. Honung: Vispa de båda honungssorterna tills de blir vita och
    tjocknar något – det kan ta en liten stund.
  2. Skär osten i 1 cm tjocka skivor. Ansa och skär fikonen i skivor.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk. Doppa brödet och låt rinna av.
    Stek brödskivorna på båda sidor tills de blir gyllenbruna.
  4. Fördela brieost, fikon och valnötter på hälften av brödskivorna.
    Lägg resterande brödskivor ovanpå och lägg tillbaka i stekpannan.
    Stek på låg värme tills osten börjar smälta.
  5. Skär bröden diagonalt i halvor och lägg upp på tallrikar. Ringla över den vispade honungen eller servera den bredvid.

Recept från