Fattiga riddare med brie, fikon, valnötter och vispad honung

Recept på fattiga riddare med brie, fikon, valnötter och vispad honung. Lyxiga riddare är ett mer ­passande namn på de stekta bröden med supergoda tillbehör.

Ingredienser

  • 4 skivor formfranska - dagsgamla
  • 150 g brieost
  • 2 fikon
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl valnötter
  • 1 msk smör

Vispad honung

  • 2 msk honung - flytande
  • 2 msk honung - fast

Gör så här

  1. Honung: Vispa de båda honungssorterna tills de blir vita och tjocknar något – det kan ta en liten stund.

  2. Skär osten i 1 cm tjocka skivor. Ansa och skär fikonen i skivor.

  3. Vispa ihop ägg och mjölk. Doppa brödet och låt rinna av. Stek brödskivorna på båda sidor tills de blir gyllenbruna.

  4. Fördela brieost, fikon och valnötter på hälften av brödskivorna. Lägg resterande brödskivor ovanpå och lägg tillbaka i stekpannan. Stek på låg värme tills osten börjar smälta.

  5. Skär bröden diagonalt i halvor och lägg upp på tallrikar. Ringla över den vispade honungen eller servera den bredvid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!