Fattiga riddare

Recept på Fattiga riddare. Skiva gärna upp bröd som sjunger på sista versen och frys in det. Då är du redo nästa gång du är sugen på fattiga riddare.
Lisa Lemke

Ingredienser

  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 4 skivor surdegsbröd - ljust, tjocka, gärna levain
  • 2 msk smör
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 tsk kanel - mald
  • 0,5 tsk kardemumma - mald

Tillbehör

  • ev vispad grädde och äppelmos

Gör så här

  1. Vispa mjölet och lite av mjölken till en jämn och klumpfri smet. Blanda ner resten av mjölken, ägg och salt. Låt smeten svälla ca 20 min.

  2. Doppa skivorna i pannkaks-smeten så att vätskan går in i -brödet. Stek brödskivorna i smör på båda sidor tills de är gyllen-bruna.

  3. Blanda socker, kanel och kardemumma och strö över de nystekta brödskivorna. Servera som de är eller med lite vispad grädde och äppelmos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!