Fatouchsallad med tomater

Salladen passar perfekt på picknicken. Packa sallad, vitlöksstekt pitabröd och sallad var för sig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 påse sallad - blandad (150 g)
  • 400 g tomater - blandade gärna olika färger
  • 2 lökar - färska
  • 1 kruka mynta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 pitabröd
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g fetaost

Dressing

  • 1 citron - rivet skal
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj och riv salladen i grova bitar. Skölj och skär tomaterna grovt. Ansa och strimla löken.

  2. Plocka av myntabladen. Blanda sallad, tomater, lök och mynta.

  3. Skala och finhacka vitlöken. Bryt pitabröden i mindre bitar. Stek bröden frasiga i olivolja. Salta och peppra. Lägg i vitlöken mot slutet. Vänd ner brödet i salladen och smula över fetaost.

  4. Blanda alla ingredienser till dressingen och ringla den över salladen. Ca 420 kcal per portion, 28 g fett 13 g protein, 26 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!