55555

Denna klassiska grekiska rätt är god som den är med lite fetaost smulad över eller som tillbehör till kyckling eller fisk.

För 4 personer:

Ingredienser

350 g haricots verts, färska
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
0,5 tsk chiliflakes
2 msk olivolja
2 tomater, gärna plommontomater
2 dl vitt vin, torrt
0,5 tsk kanel, mald
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

citronklyftor

Fasolakia Giaxni (grekiska bönor) – gör så här:

  1. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken.
  2. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i olja i en gryta ca 5 min under omrörning.
  3. Tärna tomaterna och lägg dem i grytan. Fortsätt fräsa ca 5 min. Tillsätt haricots verts, vin, kanel salt och peppar. Låt puttra under lock ca 1 timme, rör om då och då.
  4. Servera bönorna med citronklyftor.
Fler recept med: Grekiskt, Grönsaker, Tillbehör