20 minuter + 30 minuter i ugn
Färslimpa med rotfrukter – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Tina färsen enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv löken på rivjärn. Blanda färsen med lök och senap och krydda med 1 tsk salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
- Skala och skär betor, morötter och selleri i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Blanda rotsakerna med olja och 1 tsk salt och lägg dem runt om limpan på plåten.
- Smält smöret. Tillsätt soja. Pensla limpan med blandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
- Sås: Grovriv osten och blanda den med lätt crème fraiche. Krydda med salt och cayennepeppar.
- Vänd ner spenaten i rotfruktsblandningen. Skär limpan i skivor och servera med rotfrukter och sås.