3.93.93.93.93.9

Färslimpa med rotfrukter går bra att frysa, om det skulle bli något över.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g sojafärs, formbar, fryst till exempel Anamma
1 gul lök, liten
2 msk senap
1 + 1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
4 gulbetor
2 morötter
1 bit rotselleri, (ca 300 g)
1 rödlök
2 msk olivolja
2 msk smör
1 msk soja, kinesisk
100 g babyspenat

Sås:

2 dl crème  fraiche, lätt
50 g prästost, lagrad
2 krm salt
0,5 krm cayennepeppar

20 minuter + 30 minuter i ugn

Färslimpa med rotfrukter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina färsen enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv löken på rivjärn. Blanda färsen med lök och senap och krydda med 1 tsk salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skala och skär betor, morötter och selleri i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Blanda rotsakerna med olja och 1 tsk salt och lägg dem runt om limpan på plåten.
  3. Smält smöret. Tillsätt soja. Pensla limpan med blandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
  4. Sås: Grovriv osten och blanda den med lätt crème fraiche. Krydda med salt och cayennepeppar.
  5. Vänd ner spenaten i rotfruktsblandningen. Skär limpan i skivor och servera med rotfrukter och sås.