Färslimpa med rotfrukter

Färslimpa med rotfrukter går bra att frysa, om det skulle bli något över.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g sojafärs - formbar, fryst till exempel Anamma
  • 1 gul lök - liten
  • 2 msk senap
  • 1 tsk salt - + 1 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 4 gulbetor
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri - (ca 300 g)
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 msk soja - kinesisk
  • 100 g babyspenat

Sås

  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 50 g prästost - lagrad
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina färsen enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv löken på rivjärn. Blanda färsen med lök och senap och krydda med 1 tsk salt och peppar. Forma färsen till en limpa och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skala och skär betor, morötter och selleri i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Blanda rotsakerna med olja och 1 tsk salt och lägg dem runt om limpan på plåten.

  3. Smält smöret. Tillsätt soja. Pensla limpan med blandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Sås: Grovriv osten och blanda den med lätt crème fraiche. Krydda med salt och cayennepeppar.

  5. Vänd ner spenaten i rotfruktsblandningen. Skär limpan i skivor och servera med rotfrukter och sås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!