Färskpotatisspett med västerbottensost och persilja

Färskpotatisspett med västerbottensost och persilja passar att servera både till kött och fisk. Potatisen kan kokas och träs upp på spett dagen före festen.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 24 färskpotatisar - kokta, små
  • 1 msk rapsolja - kallpressad + 2 msk
  • 1 tsk salt
  • 100 g västerbottensost
  • 2 msk bladpersilja - grovt hackad
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Trä upp potatisen på åtta grillspett. Pensla med 1 msk olja och strö över salt. Riv osten.

  2. Grilla spetten runt om på medeltemperatur tills de fått fin färg. Lägg spetten på ett fat. Strö på ost, persilja och peppar och ringla över 2 msk olja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!