3.53.53.53.53.5

Färskpotatissallad med salladslök, morot och spenat är god att äta både varm och kall. Den passar även till grillat fläskkött och fisk.

För 10 personer:

Ingredienser

1,5 kilo färskpotatis
1 kilo morötter
350 g salladslök
1 kruka timjan
80 g babyspenat

Dressing:

2 msk dijonsenap
0,5 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar, nymald

20 min + 40 min i ugn

Färskpotatissallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Borsta ­potatisen. Skala morötterna och skär i grova bitar. Skär löken i ­grova bitar.
  2. Lägg potatis och morötter på en plåt och tillaga mitt i ugnen ca 40 min. Tillsätt löken när ca 5 min återstår av tillagningstiden.
  3. Dressing: Vispa ihop senap, vinäger och vatten. Tillsätt oljan under vispning. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll dressingen över grönsakerna. Låt stå ca 5 min. Vänd i ­repad timjan och spenat och ­servera.