Färskpotatissallad med pepparrot och senapsört

Recept på färskpotatissallad med pepparrot och senapsört. Koka gärna potatisen en dag i förväg.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 1,5 kg färskpotatis
  • 400 g lök - färsk
  • 1,25 dl rapsolja - kallpressad
  • 0,75 dl senap - svensk, stark
  • 0,5 dl pepparrot - riven
  • 3 msk cidervinäger - eller vit balsamvinäger
  • 1 tsk salt

Garnering

  • pepparrot
  • senapsört eller rucola

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av potatisen och låt kallna.

  2. Skär potatisen i ca 2 cm stora bitar. Ansa och strimla löken.

  3. Vispa ihop olja, senap, pepparrot och vinäger. Krydda med salt. Häll dressingen över potatis och lök. Låt potatissalladen marinera ca 1 timme före servering.

  4. Lägg salladen på ett fat, toppa med pepparrot och senapsört.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!