33333

Färskpotatissallad med örtolja, parmesan och ätbara blommor är somriga smaker i en potatissallad. Använd gärna ätbara blommor till garnering, t ex sköljd rödklöver och rölleka. Röllekans blad har en örtig smak, men se det mest som garnering.

För 8 personer:

Ingredienser

1,5 kilo färskpotatis

Örtolja med parmesan:

1 kruka persilja
0,5 kruka timjan
1 vitlöksklyfta
2 dl olivolja
1 dl parmesanost, riven 
2 tsk flingsalt
2 tsk svartpeppar, nymald

Garnering:

blommor, ätbara, t ex rödklöver, rölleka, ringblommor

20 minuter

Färskpotatissallad med örtolja, parmesan och ätbara blommor – gör så här:

  1. Skrubba eller skrapa potatisen. Koka den mjuk och låt svalna.
  2. Lägg bladpersilja och timjan med stjälkar i en matberedare. Skala och lägg i vitlöksklyftan. Häll i olja och mixa slätt. Blanda i parmesanost och krydda med salt och peppar.
  3. Halvera eventuellt stora potatisar. Blanda potatisen med örtoljan. Lägg salladen i en skål och garnera med ätbara blommor.
Fler recept med: Potatis och rotfrukter, Sallader