4.24.24.24.24.2

Färskpotatissallad med oliver, sparris och salladslök har en ganska hög sälta och passar perfekt till stekt eller grillad fisk.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g färskpotatis, kokt
250 g sparris, grön
100 g salladslök
1 dl basilika, grovt skuren
1 msk citron, pressad
1 tsk salt

Tapenade:

1,5 dl kalamataoliver, utan kärnor
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
2 sardellfiléer
1 tsk citron, pressad

15 minuter

Färskpotatissallad med oliver, sparris och salladslök – gör så här:

  1. Tapenade: Skala vitlöksklyftan. Mixa oliver, vitlök, olja och sardeller. Smaka av med citronsaft.
  2. Halvera potatisarna. Ansa och finstrimla sparris och salladslök.
  3. Blanda potatis, sparris, lök, basilika och citron. Vänd i tapenaden och krydda med salt.