Färskpotatissallad med oliver, sparris och salladslök

Färskpotatissallad med oliver, sparris och salladslök har en ganska hög sälta och passar perfekt till stekt eller grillad fisk.
Mattias Larsson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis - kokt
  • 250 g sparris - grön
  • 100 g salladslök
  • 1 dl basilika - grovt skuren
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk salt

Tapenade

  • 1,5 dl kalamataoliver - utan kärnor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 sardellfiléer
  • 1 tsk citron - pressad

Gör så här

  1. Tapenade: Skala vitlöksklyftan. Mixa oliver, vitlök, olja och sardeller. Smaka av med citronsaft.

  2. Halvera potatisarna. Ansa och finstrimla sparris och salladslök.

  3. Blanda potatis, sparris, lök, basilika och citron. Vänd i tapenaden och krydda med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!