Färskpotatissallad med mynta och varmrökt lax

Färskpotatissallad med mynta och varmrökt lax är perfekt bjudlunch. Receptet går utmärkt att dubblera.
Mattias Larsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis - kokt, kall
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl mynta - finstrimlad
  • 1 tsk salt
  • 4 salladslökar
  • 10 rädisor
  • 200 g gröna ärter - tinade

Tillbehör

  • 600 g varmrökt laxfilé

Gör så här

  1. Halvera potatisen och blanda med citronsaft, olja och mynta. Krydda med salt.

  2. Ansa och skiva salladslök och rädisor tunt.

  3. Lägg potatissalladen på ett fat och toppa med salladslök, rädisor och ärter. Servera med den varmrökta laxen.

Älskade färskpotatis

Man kan aldrig få för många recept på färskpotatis! Här är tre till härliga rätter med försommarens mest efterlängtade primör:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!