30 minuter + 2 timmar i marinad
Färskpotatissallad med korianderpesto, sparris och kycklingspett – gör så här:
- Marinerade kycklingspett: Skala och finriv vitlöken på rivjärn. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg dem i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden. Låt marinera ca 2 timmar, men gärna över natten.
- Skölj och skrubba potatisen noga. Skär de större potatisarna i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Korianderpesto: Skala vitlöksklyftan. Mixa samman alla ingredienser. Ställ åt sidan.
- Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i saltat vatten 2–3 min. Häll av vattnet och kyl ner sparrisen.
- Ansa och strimla löken. Skala gurkorna lite slarvigt, kärna ur dem och skär i halvmånar. Ansa och skiva rädisorna tunt. Skala rödbetorna och skiva dem tunt, gärna på mandolin eller med en vass osthyvel.
- Lägg potatis och grönsaker på ett fat. Ringla över korianderpeston och vänd om. Blanda ner krassen lite slarvigt. Servera salladen rumstempererad.
- Trä upp kycklingköttet på spett och grilla dem runtom tills de är gyllene och genomstekta. Servera kycklingspetten tillsammans med potatissalladen.