Färskpotatissallad med äpple, lök, dill och krasse

Recept på färskpotatissallad med äpple, lök, dill och krasse. Den här laktosfria salladen passar bra på buffé eftersom den är neutral i smakerna och passar såväl till fisk som till kyckling. Receptet kan göras med majonnäs för en krämigare variant.

För 6-8 personer

Ingredienser

1 kilo färskpotatis
1 rödlök
1 äpple grönt, t ex granny smith
1 msk citron pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 knippa dill
1 ask smörgåskrasse

Dressing:

1 vitlöksklyfta
2 msk dijonsenap
2 msk honung
2 msk balsamvinäger vit
1,5 dl rapsolja

30 minuter

Färskpotatissallad – gör så här:

  1. Koka färskpotatisen och låt den svalna något. 
  2. Skala och hacka rödlöken. Kärna ur äpplet och skär det i skivor. Häll citronsaften över lök och äpple.
  3. Skär potatisen i mindre bitar och blanda med lök och äpple.
  4. Dressing: Skala och pressa vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och häll den över potatisblandningen. Krydda med salt och peppar. 
  5. Hacka dillen och klipp krassen. Strö örterna över salladen.

 

Fler recept med: Buffémat, Midsommar, Övrigt, Sallader