Färskpotatissallad med äppelsill och dill

Recept på färskpotatissallad med äppelsill och dill. Grädden är syrad med mjölksyrabakterier och har en rund, lite syrlig smak som passar perfekt till sillen.

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis - kokt, kall
  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 1 äpple - syrligt, grönt
  • 1 kruka dill
  • 3 dl grädde - syrad (15%)
  • 1 msk citronskal - rivet
  • 1 knippe rädisor
  • 4 ägg
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär potatisen i grova bitar. Skär sillfiléerna i ca 2 cm breda bitar. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering.

  2. Blanda grädde, äpple, dill och citronskal. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ner sillbitar och potatis i såsen. Halvera rädisorna och blanda ner dem i salladen.

  3. Lägg äggen i en kastrull. Häll på vatten och koka upp. Koka ca 5 min. Spola i kallt vatten, skala och halvera äggen.

  4. Lägg upp salladen i en skål och lägg på äggen. Garnera med dill. Mal över peppar.

Recept av Ulla Karlström.

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!