Färskpotatissallad med äppelsill och dill

00000

Recept på färskpotatissallad med äppelsill och dill. Grädden är syrad med mjölksyrabakterier och har en rund, lite syrlig smak som passar perfekt till sillen.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g färskpotatis, kokt, kall
1 förpackning 5-minuterssill, (420 g)
1 äpple, syrligt, grönt 
1 kruka dill
3 dl grädde, syrad (15%)
1 msk citronskal, rivet
1 knippa rädisor
4 ägg
salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Färskpotatissallad med äppelsill och dill

  1. Skär potatisen i grova bitar. Skär sillfiléerna i ca 2 cm breda bitar. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering.
  2. Blanda grädde, äpple, dill och citronskal. Krydda med
    1 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ner sillbitar och
    potatis i såsen. Halvera rädisorna och blanda ner dem i salladen.
  3. Lägg äggen i en kastrull. Häll på vatten och koka upp. Koka ca 5 min. Spola i kallt vatten, skala och halvera äggen.
  4. Lägg upp salladen i en skål och lägg på äggen. Garnera med dill. Mal över peppar.

Recept av Ulla Karlström.

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!