Färskpotatiskanapéer med matjessill och kumminost

En rätt som passar perfekt i färskpotatistider. Serverar du den under andra tider på året passar körsbärspotatis eller potatis av typen Smått & Gott bra.
Lisa Lemke
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 12 färskpotatisar - små
  • 1 burk matjessillfiléer - hela (200 g)
  • 50 g kumminost
  • 0,5 kruka gräslök

Tillbehör

  • gräddfil - eller crème fraiche

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Låt den rinna av och svalna. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i ca 1 cm breda bitar. Skär kumminosten i cm-tjocka stavar.

  2. Trä upp ljumma eller kalla potatisar på tandpetare. Trä på en bit kumminost och en sillbit ovanpå. Avsluta med ett gräslöksstrå. Servera potatisen med gräddfil eller crème fraiche.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!