25 minuter + 1 timme i kyl
Färskpotatiskanapé med böcklingmousse och gräslök – gör så här:
- Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör i en stekpanna. Låt svalna.
- Rensa böcklingen noggrant från skinn och ben. Vispa 1 dl grädde lätt och tillsätt crème fraiche och kaviar. Finfördela böcklingköttet ner i gräddblandningen.
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
- Finhacka gräslöken. Blanda ner den och löken i böcklingröran.
- Ta upp gelatinbladet och smält i 2 msk grädde i en kastrull. Låt svalna något och rör ner i böcklingröran. Krydda med salt och peppar. Låt moussen stelna ca 1 timme i kyl innan den serveras.
- Halvera färskpotatisen och skär av en tunn skiva i botten så att de står stabilt på fatet. Fördela böcklingmoussen på potatishalvorna och garnera med hackad gräslök och rödlök.