4.84.84.84.84.8

Färskpotatiskakor med lax är superlätta och goda. Potatiskakorna är även goda att servera med stekt fläsk och lingonsylt.

För 4 person(er)

Ingredienser

800 g färskpotatis
1 gul lök
1 ägg
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 msk smör- och rapsolja

Tillbehör:

200 g lax, gravad eller rimmad i tunna skivor
2 dl gräddfil
80 g sallad, blandad

30 minuter

Färskpotatiskakor med lax – gör så här:

  1. Skrapa potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet och låt potatisen ånga av. Skala och finhacka löken.
  2. Mosa potatisen med en gaffel i en skål och blanda ner lök, ägg, salt och peppar.
  3. Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Forma några ”kakor” i taget med händerna och stek dem 2-3 min på varje sida tills de fått gyllengul färg.
  4. Servera potatiskakorna varma med lax, gräddfil och sallad.