3.53.53.53.53.5

En riktigt somrig och fräsch potatis som fungerar till allt kött och fisk.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g färskpotatis
1 paket bacon, (140 g)
1 lök, färsk
1 msk olivolja
2 tsk citron, pressad
1 tsk salt

Garnering:

1 knippa gräslök
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar, grovmald

20 minuter

Färskpotatis mosad med citron, olivolja, färsklök och bacon – gör så här:

  1. Skrubba potatisen ordentligt. Koka den i lättsaltat vatten med dill tills den är genomkokt. Låt rinna och ånga av.
  2. Strimla och stek baconet knaprigt. Låt det rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Ansa och strimla färsklöken.
  3. Mosa potatisen lätt med en gaffel och blanda ner olja, citron och salt. Vänd i bacon och lök.
  4. Lägg upp moset i en skål. Finhacka och strö över gräslöken. Ringla över olja och strö över peppar.