Färskpotatis med örter

Färskpotatis med örter passar bra till grillad fisk. Ska potatisen ätas kall är det godast att vända ner örterna strax före servering så att de är riktigt fräscha.
Katja Palmdahl
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk havssalt
  • 5 dillkvistar
  • 1 citronskiva
  • 0,5 dl olivolja - kallpressad eller rapsolja
  • 2 msk gräslök - skuren
  • 1 dl örter - färska, hackade t ex dill och körvel

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med salt, dillkvistar och citron.

  2. Skrubba potatisen och skär i stora bitar. Lägg dem i det kokande vattnet och lägg på ett lock. Låt koka upp och ta sedan kastrullen från värmen. Låt stå tills potatisen är al dente (nästan mjuk).

  3. Häll av vattnet från potatisen, häll över oljan. Lägg potatisen på ett fat och blanda med örterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!