00000

Färskpotatis med örter passar bra till grillad fisk. Ska potatisen ätas kall är det godast att vända ner örterna strax före servering så att de är riktigt fräscha.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g färskpotatis
5 dl vatten
1 tsk havssalt
5 dillkvistar
1 citronskiva
0,5 dl olivolja, kallpressad eller rapsolja
2 msk gräslök, skuren
1 dl örter, färska, hackade t ex dill och körvel

30 minuter

Färskpotatis med örter – gör så här:

  1. Koka upp vattnet med salt, dillkvistar och citron.
  2. Skrubba potatisen och skär i stora bitar. Lägg dem i det kokande vattnet och lägg på ett lock. Låt koka upp och ta sedan kastrullen från värmen. Låt stå tills potatisen är al dente (nästan mjuk).
  3. Häll av vattnet från potatisen, häll över oljan. Lägg potatisen på ett fat och blanda med örterna.
Fler recept med: Potatis och rotfrukter