Färskpotatis med löjrom

Färskpotatis med löjrom - enkelt och lyxigt med lite plock.
Petra Lindstrand
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 12 färskpotatisar - små (ca 400 g)
  • 50 g smör- och rapsolja - flytande
  • 0,5 dl panko - ströbröd
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 1 kruka gräslök
  • 80 g löjrom
  • 2 dl smetana - eller crème fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatisarna. Skiva dem tunt ner till drygt hälften.  Lägg dem i en ugnssäker form och pensla med smörblandningen.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min. Pensla med smörblandning några gånger under tiden och strö över panko och salt när ca 15 min återstår.

  3. Finstrimla gräslöken. Fyll löjrom och smetana i små spritspåsar. Servera potatisen med tillbehören.

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!