55555

Färskpotatis med löjrom - enkelt och lyxigt med lite plock.

För 4 personer:

Ingredienser

12 färskpotatisar, små (ca 400 g)
50 g smör- & rapsolja, flytande 
0,5 dl panko, ströbröd
0,5 tsk salt

Tillbehör:

1 kruka gräslök
80 g löjrom
2 dl smetana, eller crème fraiche

15 minuter + 35 minuter i ugn

Färskpotatis med löjrom – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatisarna. Skiva dem tunt ner till drygt hälften.  Lägg dem i en ugnssäker form och pensla med smörblandningen.
  2. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min. Pensla med smörblandning några gånger under tiden och strö över panko och salt när ca 15 min återstår.
  3. Finstrimla gräslöken. Fyll löjrom och smetana i små spritspåsar. Servera potatisen med tillbehören.
    Färskpotatis med löjrom

    Romantisk förrätt passar perfekt till champagne. Foto Ulrika Pousette

     

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!