Färskpotatis med kummintopping och karamelliserad rödlök

Den här rätten kan serveras såväl kall som ljummen. Vill du förbereda kan du koka potatisen i förväg, blanda den med olivoljan och förvara i plastburk i kylskåp. Ta ut den i god tid så att den inte är kylskåpskall vid serveringen.

Gör så här:

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna. Vänd runt den med olivolja. Skär av en liten bit på varje potatis så att de står stadigt.
  2. Stöt kumminen i mortel. Blanda med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  3. Lök: Skala och skiva löken. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och smält smöret. Bryn löken tills den är mjuk. Häll på vinäger och råsocker och låt all vätska koka in. Ta upp löken och låt kallna.
  4. Lägg en liten klick kummin-crème på varje potatis och toppa med karamelliserad rödlök.

Recept från