Den här rätten kan serveras såväl kall som ljummen. Vill du förbereda kan du koka potatisen i förväg, blanda den med olivoljan och förvara i plastburk i kylskåp. Ta ut den i god tid så att den inte är kylskåpskall vid serveringen.

För 6 personer

Ingredienser

12 färskpotatisar små
1 msk olivolja
0,75 msk kummin hel
1 dl crème fraiche
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Karamelliserad rödlök:

0,5 rödlök
1 msk smör
1 msk rödvinsvinäger
0,5 msk råsocker

Gör så här:

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna. Vänd runt den med olivolja. Skär av en liten bit på varje potatis så att de står stadigt.
  2. Stöt kumminen i mortel. Blanda med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  3. Lök: Skala och skiva löken. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och smält smöret. Bryn löken tills den är mjuk. Häll på vinäger och råsocker och låt all vätska koka in. Ta upp löken och låt kallna.
  4. Lägg en liten klick kummin-crème på varje potatis och toppa med karamelliserad rödlök.