Färskpotatis med grillad sparris, brynt smör och persilja

Färskpotatis med grillad sparris, brynt smör och persilja passar bra till grillade lammracks. Brynt smör är gott på det mesta! Här blandas det med färskpotatis och sparris.
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippe sparris - grön
  • 75 g smör
  • 0,5 dl bladpersilja - hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skrubba potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten. Låt svalna något och skär den sedan i bitar.

  2. Grilla sparrisen 2-3 min, tiden beror på hur tjocka de är, de ska bara bli lite mjuka. Skär dem i mindre bitar.

  3. Smält smöret på medelvärme. Vispa sakta så att det bryns jämnt när smöret börjar sjuda. Ta kastrullen från värmen när smöret är ljusbrunt och luktar nötaktig. Häll det i en skål eller kanna, om det ligger kvar i kastrullen kommer det att fortsätta brynas och kanske brännas.

  4. Blanda potatis, sparris och persilja med nästan allt brynt smör. Krydda med salt och peppar och eventuellt mer brynt smör efter smak.

  5. Recept på grillade lammracks hittar du här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!