Färskpotatis med frön, örter och lagrad ost

Recept på färskpotatis med frön, örter och lagrad ost. De rostade fröna ger fin smak till potatissalladen.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

2 kilo färskpotatis

Fröblandning:

1 dl pumpakärnor
0,5 dl solrosfrön
2 msk senapsfrön gula
1 tsk olivolja

Vinägrett:

2 vitlöksklyftor
3 msk balsamvinäger vit
1 msk dijonsenap
0,5 msk senap sötstark
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 dl olivolja

Garnering:

1 kruka bladpersilja
1 kruka dill
100 g västerbottensost

40 minuter

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ånga av. Skär potatisen i halvor. Fördela dem på ett fat.
  2. Fröblandning: Rosta fröna i olja i en stekpanna tills de fått lite färg. Häll fröna på hushållspapper.
  3. Vinägrett: Skala och finhacka vitlöken. Vispa ihop den med vinäger, senap, salt och peppar. Tillsätt oljan under vispning.
  4. Garnering: Grovhacka örterna. Hyvla osten i skivor.
  5. Ringla dressingen över potatisen. Strö på frön, örter och ost.