Färskpotatis med brynt vispat smör

Färskpotatis med brynt vispat smör är kanske världens enklaste maträtt. Och kanske också världens godaste.
Foto: Emmy Lundström

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippe dill
  • 75 g smör - rumsvarmt, + 50 g
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och lägg i en kastrull med vatten och salt. Tillsätt dillstjälkarna, spara vipporna till garnering. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Smält 75 g smör i en kastrull tills det har gyllenbrun färg och doftar nötigt. Låt kallna. Blanda det brynta smöret med 50 g smör. Vispa med elvisp så att det blir fluffigt. Tillsätt flingsalt. Förvara smöret i rumstemperatur fram till servering.

  3. Låt potatisen rinna av och toppa med dill. Servera den med smöret.

Recept av Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Recept för en hel midsommarmeny

En klassisk midsommarmeny med matjessill, färskpotatis och jordgubbstårta - fest med lite ny twist. Både lättlagat och supergott! Alla recept hittar du nedan:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!