Färskpotatis med brynt vispat smör

00000

Färskpotatis med brynt vispat smör är kanske världens enklaste maträtt. Och kanske också världens godaste.

För 6 personer:

Ingredienser

800 g färskpotatis
1 knippa dill
75 g smör, rumsvarmt, + 50 g
1 tsk flingsalt

20 minuter

Färskpotatis med brynt vispat smör – gör så här:

  1. Skrubba potatisen och lägg i en kastrull med vatten och salt. Tillsätt dillstjälkarna, spara vipporna till garnering. Låt koka under lock ca 15 min.
  2. Smält 75 g smör i en kastrull tills det har gyllenbrun färg och doftar nötigt. Låt kallna. Blanda det brynta smöret med 50 g smör. Vispa med elvisp så att det blir fluffigt. Tillsätt flingsalt. Förvara smöret i rumstemperatur fram till servering.
  3. Låt potatisen rinna av och toppa med dill. Servera den med smöret.

Recept av Alexandra Vikström och Emmy Lundström

 

Recept för en hel midsommarmeny

En klassisk midsommarmeny med matjessill, färskpotatis och jordgubbstårta – fest med lite ny twist. Både lättlagat och supergott! Alla recept hittar du nedan:

Fler recept med: Midsommar, Potatis och rotfrukter