Färska vårrullar

Recept på färska vårrullar. Servera gärna med små dippskålar 
med japansk soja och sweet chilisås.
Färska vårrullar
Färska vårrullar Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 port glasnudlar
  • 250 g silkestofu - t ex Blue Dragon
  • 6 cm purjolök - av det vita
  • 1 dl mango - tärnad, färsk eller fryst
  • 1 röd chili
  • 3 msk hoisinsås
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • 8 rispapper

Rättikssallad

  • 1 stor morot
  • 6 cm rättika
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och skölj dem i kallt vatten.

  2. Rättikssallad: Skala och strimla morot 
och rättika. Lägg dem i en skål. Blanda vinäger, salt och socker. Tillsätt blandningen till salladen och låt dra 5 min. Grovhacka 
koriandern. Tillsätt den och sesamfröna 
till salladen.

  3. Skär glasnudlarna rakt över, lägg i en skål.

  4. Skär tofun i stavar. Skölj purjolöken, skär av och strimla det vita på längden. Hacka mango-
köttet smått. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Tillsätt allt till nudlarna. Smaka av med hoisinsås, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Doppa rispapperet hastigt i en skål med vatten så att det mjuknar. Lägg en klick fyllning på varje papper och rulla ihop till en fast rulle. Servera med salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!