00000

Färska bönor med mandelfras och citronett är en klassisk spansk rätt.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

600 g blandade bönor, t ex haricots verts och vaxbönor
15 crostini
100 g salladsmix

Citronett:

2 msk citron, pressad
1 msk dijonsenap
1 tsk strösocker
2 krm salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl olivolja

15 minuter

Färska bönor med mandelfras och citronett – gör så här:

  1. Ansa och koka bönorna i lättsaltat vatten ca 3 min. Kyl i kallt vatten. Lägg bönorna på ett fat.
  2. Grovhacka mandlar och crostini. Vispa samman citronsaft, ­senap, socker, salt och peppar. Tillsätt oljan under vispning.
  3. Blanda bönorna med dressingen. Vänd ihop med sallad, mandlar och krutonger precis före servering.