Färska bär med kaksmulor

00000

Recept på färska bär med kaksmulor. Den karamelliserade mjölken som blir över kan sparas i en burk med lock i kylen cirka en månad.

För 4 personer:

Ingredienser

1,5 dl vispgrädde
0,5 burk karamelliserad mjölk (à 397 g)

Kaksmulor:

25 g smör
0,5 dl vetemjöl
2,5 msk strösocker

Garnering:

4 dl bär t ex jordgubbar, hallon, blåbär och röda vinbär
rivet limeskal

15 minuter + 15 minuter i ugn

Färska bär med kaksmulor — gör så här:

  1. Kaksmulor: Sätt ugnen på 175°. Blanda smör, mjöl och socker väl tills det är smuligt men fortfarande klibbigt. Sprid ut i en form med bakplåtspapper.
  2. Grädda smulorna mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg.
    Låt kallna.
  3. Vispa grädden fluffig. Fördela bär, kaksmulor och karamelliserad mjölk i glas. Lägg en klick grädde överst och garnera med bär och rivet limeskal.

Recept av Skanörs fiskrögeri