Färsk spenatpasta med rökt lax och brysselkål

00000

Recept på färsk spenatpasta med rökt lax och brysselkål. Brysselkål med rökt lax och lite syrlig creme fraiche är en mycket lyckad kombination.

För 4 personer

Ingredienser

400 g tagliatelle, färsk med spenat
1 purjolök, en bit (10 cm)
250 g brysselkål, tinad
300 g lax, kallrökt
2 dl crème fraiche, lätt
50 g parmesanost, färskriven

Tillbehör

dillkvistar
1 tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Ansa och strimla purjolöken. Halvera brysselkålen. Strimla laxen. Fräs purjolök och brysselkål i en släpplätt- panna. Tillsätt rökt lax, lätt creme fraiche och parmesanost.
  3. Låt pastan rinna av och vänd ner i pannan. Garnera med dill och strö över flingsalt.