Färsk pasta med sommar­kantareller och dillpesto

Sommarens första kantareller smörsteks tillsammans med lite gul lök och serveras till pasta med dillpesto.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g pasta - färsk t ex pappardelle
  • 300 g kantareller - färska
  • 1 squash - (250 g)
  • 2 gula lökar - färska
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 påse babyspenat - (80 g)
  • 1 dl dillpesto
  • peppar

Gör så här

  1. Ansa och skölj kantarellerna. Skiva squashen. Ansa och skär löken i strimlor.

  2. Stek kantarellerna i stekpannan tills all vätska försvunnit. Tillsätt smör och fortsätt steka ca 1 minut. Blanda ner squash och lök och stek ytterligare ca 3 min. Smaka av med salt och peppar

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pastan med svamp, squash och spenat. Servera med en klick pesto. Här hittar du receptet på peston.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!