Färsk pasta med grilloumi och tomater
Färsk pasta med grilloumi och tomater är riktigt snabblagat tack vare färsk pasta och färdigtärnad ost. Grilloumi tillverkas till största delen av komjölk till skillnad mot halloumi som görs av en blandning av get-, får- och komjölk.
Ingredienser
- 500 g pasta - färsk, t ex pappardelle
- 1 burk grilloumi - med mynta och rosépeppar (330 g, Fontana)
- 250 g körsbärstomater
- 200 g spenat - färsk
- 50 g solroskärnor - rostade och saltade
- salt
- svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Låt osten rinna av men spara marinaden. Halvera tomaterna.
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
-
Stek osten i 2 msk av marinaden i en stekpanna tills den fått fin färg. Blanda i tomaterna och låt dem steka med ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
-
Låt pastan rinna av och blanda ner den och spenaten i pannan. Häll på resterande marinad. Strö över solroskärnor och servera.