Färsk pasta med grilloumi och tomater

Färsk pasta med grilloumi och tomater är riktigt snabblagat tack vare färsk pasta och färdigtärnad ost. Grilloumi tillverkas till största delen av komjölk till skillnad mot halloumi som görs av en blandning av get-, får- och komjölk.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g pasta - färsk, t ex pappardelle
  • 1 burk grilloumi - med mynta och rosépeppar (330 g, Fontana)
  • 250 g körsbärstomater
  • 200 g spenat - färsk
  • 50 g solroskärnor - rostade och saltade
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Låt osten rinna av men spara marinaden. Halvera tomaterna.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  3. Stek osten i 2 msk av marinaden i en stekpanna tills den fått fin färg. Blanda i tomaterna och låt dem steka med ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Låt pastan rinna av och blanda ner den och spenaten i pannan. Häll på resterande marinad. Strö över solroskärnor och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!