Färsk pasta med grillade grönsaker

Recept på färsk pasta med grillade grönsaker. Nykokt pasta i grädd- och ostsås får smak av primörer och murklor. Får du inte tag på murklor kan de ersättas med skogschampinjoner.
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 400 g pasta - färsk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk vitt vin - torrt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl parmesan - riven

Grönsaker

  • 25 g toppmurklor - torkade  eller 200 g färska
  • 250 g grön sparris
  • 1 zucchini
  • 1 knippa salladslök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 1 msk smör

Garnering

  • parmesan - riven

Gör så här

  1. Grönsaker: Lägg de torkade murklorna i kallt vatten ca 15 min. Ansa de färska. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Ansa och halvera zucchinin. Skär den i halvmånar. Ansa och skär salladslöken i ca 5 cm långa bitar. Blanda grönsakerna med olja och 1 tsk salt.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Lägg den i en kastrull och tillsätt grädde, vin, salt och peppar. Låt såsen koka utan lock ca 5 min.

  3. Grilla grönsakerna runt om på utegrill eller i grillpanna ca 5 min. Stek murklorna i smör i en stekpanna ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av, men spara ca 1 dl av kokvattnet. Vänd ner pastan i såsen och tillsätt kokvatten och ost.

  5. Fördela pastan i tallrikar och toppa med grillade grönsaker och murklor. Garnera med parmesanost.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!