Färsk laxtartar med avokado och forellrom

Recept på färsk laxtartar med avokado och forellrom. Färsk lax kan bytas ut mot kallrökt. Hoppa då över saltet.
Petra Lindstrand
Recept på färsk laxtartar med avokado och forellrom.
Recept på färsk laxtartar med avokado och forellrom. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 g laxrygg - färsk , t ex Salma
  • 3 avokador
  • 0,5 silverlök - liten
  • 0,5 kruka dill
  • 1,5 msk citron - pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 100 g forellrom
  • hårt tunnbröd

Gör så här

  1. Fintärna laxen. Kärna ur och gröp ur avokadorna. Fintärna fruktköttet. Skala och finhacka löken. Repa och hacka dillen.

  2. Blanda lax, avokado, lök, dill, citronsaft, salt och peppar.

  3. Lägg upp tartaren i skålar och toppa med forellrom. Servera med tunnbröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!