Färsk laxtartar med avokado och forellrom

Recept på färsk laxtartar med avokado och forellrom. Färsk lax kan bytas ut mot kallrökt. Hoppa då över saltet.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

500 g laxrygg färsk , t ex Salma
3 avokador
0,5 silverlök liten
0,5 kruka dill
1,5 msk citron pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

100 g forellrom
hårt tunnbröd

20 minuter

Gör så här:

  1. Fintärna laxen. Kärna ur och gröp ur avokadorna. Fintärna fruktköttet. Skala och finhacka löken. Repa och hacka dillen.
  2. Blanda lax, avokado, lök, dill, citronsaft, salt och peppar.
  3. Lägg upp tartaren i skålar och toppa med forellrom. Servera med tunnbröd.

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Lax, Övrigt