3.93.93.93.93.9

Färsfräs med chili och koriander bjuder på texmex mitt i veckan. Vill du ha ännu mera hetta kan fräset serveras med en het sås, till exempel sriracha eller tabasco.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g nötfärs
2 lökar, röda eller gula
1 + 1 jalapeñochili
1 köttbuljongtärning
1 msk majsstärkelse, Maizena
2 tsk spiskummin, mald
2 dl gräddfil
1 förpackning tacotubs, (135 g)
1 kruka koriander
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

150 g sallad

15 minuter

Färsfräs med chili och koriander – gör så här:

  1. Skala och skär löken i tunna klyftor. Kärna ur och strimla 1 chili.
  2. Stek färsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den är smulig och har fin färg. Blanda i lök och chili och låt steka med ca 2 min. Smula i buljongtärningen och blanda i majsstärkelsen. Häll över 3 dl vatten och låt sjuda ca 5 min. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och
    2 krm peppar.
  3. Kärna ur och finhacka 1 chili. Hacka hälften av koriandern. Blanda ner chili och koriander i gräddfilen och krydda med 2 krm salt.
  4. Värm tacotubsen enligt anvisning på förpackningen.
  5. Fördela sallad och färs på tubsen. Ringla över såsen och toppa med resterande koriander.