00000

Blanda i 2 msk Maizena majsstärkelse i smeten om fryst fisk används till biffarna, annars blir de vattniga.

För 4 person(er)

Ingredienser

Färsflarn

50 g nötfärs
3 dl vildrismix
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk rapsolja

Salsa

4 tomater
1/2 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Avokadokräm

2 avokador
1/2 liten gul lök
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

30 min

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2. Salsa: Tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda tomater, lök, vitlök, olja, vinäger, salt och peppar.

3. Kräm: Halvera, kärna ur och gröp ut fruktköttet ur avokadorna. Skala lök och vitlök. Mixa avokado, lök, vitlök, vinäger, salt och peppar.

4. Blanda färsen med spiskummin, salt och peppar. Dela färsen i fyra bitar. Kavla ut den mellan två ark bakplåtspapper till tunna kakor. Stek färskakorna i olja i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Skär färsen i mindre bitar.

5. Servera färsflarnen med ris, salsa och avokadokräm.