00000

Låt gärna löken dra en stund i dressingen, det gör den mildare och rundare i smaken.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
5 rödlökar, färska
3 msk rödvinsvinäger
2 + 1 msk olivolja
1 msk honung
3 msk mynta, hackeller persiljaad

Tillbehör:

600 g färskpotatis, kokt

25 minuter

Färsbullar i rödlökssallad – gör så här:

 

  1. Blanda färsen med pressad vitlök, salt och peppar och forma den till 8 bullar.
  2. Ansa, skala och skär löken i tunna skivor.
  3. Blanda vinäger, 2 msk olja, honung och mynta till en dressing. Vänd ner löken.
  4. Pensla bullarna med olja och grilla dem ca 3 min på varje sida. Servera bullarna med rödlökssallad och kokt potatis.

TIPS!
Färsen kan också formas till avlånga bullar och grillas på spett.