Hett och lent på samma gång. Du kan själv styra hettan med mängden röd currypasta.

För 4 personer

Ingredienser

500 g nötfärs
3 dl basmatiris
1 ägg
1tsk+1krm+2 krm salt
2krm+1 krm nymald svartpeppar
1 msk rapsolja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk röd currypasta
100 g babyspenat
150 g böngroddar

20 min

Gör så här:

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Blanda färsen med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till stora köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda.
3. Stek köttbullarna runt om i 1 msk olja i en stekpanna ca 4 min. Tillsätt grädde och rör i currypastan. Låt puttra utan lock ca 8 min. Krydda med 1 krm salt.
4. Blanda spenat och böngroddar och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
5. Servera köttbullar och sås med ris och spenatsallad.

Fler recept med: Övrigt