Färsbiffar med ugnsgrönsaker och krämig couscous

Färsbiffar med ugnsgrönsaker och krämig krassecouscous är god vardagsmat. Har du bara vanlig couscous hemma kan du servera dressingen vid sidan av i stället, annars kan det bli för kladdigt.
Petra Lindstrand
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2,5 dl pärlcouscous - (Moghrabiah)
  • 2 knippor grön sparris - (à 250 g)
  • 500 g körsbärstomater - gärna olika färger
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,75 msk vitvinsvinäger
  • 1 ask smörgåskrasse
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • olivolja

Gör så här

  1.  Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda färsen med 4 msk vatten, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till åtta biffar. Pensla med ½ msk olja och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Grilla eller stek biffarna ca 3 min på varje sida.

  3. Ansa sparrisen. Halvera större tomater. Lägg tomater, sparris och hela vitlöksklyftor med skal i en ugnssäker form. Ringla över 1 ½ msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Ta vitlöksklyftorna ur formen och ta bort skalen. Mosa dem med en gaffel. Tillsätt yoghurt, 2 msk vatten, senap, vinäger, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda krämen med couscousen. Klipp över krasse, ­spara lite till garnering.

  5. Servera biffarna med grönsaker och couscous. Strö över resterande krasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!