00000

Färsbiffar med ugnsgrönsaker och krämig krassecouscous är god vardagsmat. Har du bara vanlig couscous hemma kan du servera dressingen vid sidan av i stället, annars kan det bli för kladdigt.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g nötfärs
2,5 dl pärlcouscous, (Moghrabiah)
2 knippor grön sparris, (à 250 g)
500 g körsbärstomater, gärna olika färger
3 vitlöksklyftor
2 dl matyoghurt
1 msk dijonsenap
0,75 msk vitvinsvinäger
1 ask smörgåskrasse
salt, nymald svartpeppar, ­olivolja

30 minuter + 15 minuter i ugn

Färsbiffar med ugnsgrönsaker och krämig krassecouscous – gör så här:

  1.  Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda färsen med 4 msk vatten, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till åtta biffar. Pensla med ½ msk olja och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Grilla eller stek biffarna ca 3 min på varje sida.
  3. Ansa sparrisen. Halvera större tomater. Lägg tomater, sparris och hela vitlöksklyftor med skal i en ugnssäker form. Ringla över 1 ½ msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Ta vitlöksklyftorna ur formen och ta bort skalen. Mosa dem med en gaffel. Tillsätt yoghurt, 2 msk vatten, senap, vinäger, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda krämen med couscousen. Klipp över krasse, ­spara lite till garnering.
  5. Servera biffarna med grönsaker och couscous. Strö över resterande krasse.