30 minuter + 15 minuter i ugn
Färsbiffar med ugnsgrönsaker och krämig krassecouscous – gör så här:
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av. Sätt ugnen på 225°.
- Blanda färsen med 4 msk vatten, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till åtta biffar. Pensla med ½ msk olja och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Grilla eller stek biffarna ca 3 min på varje sida.
- Ansa sparrisen. Halvera större tomater. Lägg tomater, sparris och hela vitlöksklyftor med skal i en ugnssäker form. Ringla över 1 ½ msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
- Ta vitlöksklyftorna ur formen och ta bort skalen. Mosa dem med en gaffel. Tillsätt yoghurt, 2 msk vatten, senap, vinäger, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda krämen med couscousen. Klipp över krasse, spara lite till garnering.
- Servera biffarna med grönsaker och couscous. Strö över resterande krasse.